Den Země

Dne 20. 4. jsme jeli se školou do Jilemnice na Den Země. Šli jsme do Krkonošského muzea, kde byl pro nás připraven bohatý program. Ochránci přírody pro nás připravili 6 stanovišť, kde nám ukazovali, jak se máme chovat k přírodě.

Na prvním stanovišti nás učili o národních parcích v České republice. Největší je KRNAP, pak máme Šumavský národní park, Boubínský prales a mnoho dalších. V těchto parcích se musíme chovat slušně, neodhazovat odpadky a hlavně neničit rostliny. Ale tohle platí všude, nejen v národních parcích.

Na druhém stanovišti jsme poznávali různé materiály. Např. plasty, sklo, porcelán a jiné. Hlavně jsou to věci, které do přírody nepatří.

Na třetím stanovišti jsme poznávali podle hlasu ptáky. To bylo moc zajímavé.

Na čtvrtém stanovišti nám ukazovali, jak se dříve předla ovčí vlna a také její pročesávání.

Na pátém stanovišti byli chemici, kteří nám ukázali, jak se v přírodě sama čistí voda přes různá podloží. Také nám říkali o spotřebě vody a že se s vodou musí šetřit a neznečišťovat ji.

Na šestém stanovišti byli skauti, kteří nám dávali různé otázky a úkoly ohledně přírody.

Byl to velice zajímavý den a všichni víme, že se k přírodě musíme chovat ohleduplně a neničit ji. I budoucí generace budou chtít jít do lesa a poslouchat zpěv ptáků, ale i obdivovat krásu naší planety Země. Každý může přispět i malým dílkem.

Den Země

Tento a další obrázky z akce si můžete prohlédnout v galerii

Skip to content