Lyžařský výcvik

V den, kdy jsme odjížděli na lyžařský výcvik, jsme byli velmi napjatí, jak chata Stráž v Jablonci nad Jizerou bude vypadat. Všichni jsme pak byli mile překvapeni – na pokojích jsme byli po třech a většina z nás tam měla i televizi. Vybavení místnosti dále sestávalo ze tří postelí, stolu, skříně, sprchového koutu a WC. Vše, co člověk potřeboval ke každodennímu užití. Nejvíce nás překvapil krásný balkon s výhledem do horské krajiny. Všechen personál k nám byl velmi milý a nápomocný. K obědu a večeři jsme měli výběr ze tří jídel a ke snídani švédské stoly.

(Nicolle Süssová)


První den jsme se ubytovali a šli na běžky poznat okolí … Hodně jsme jezdili i na sjezdovkách. Ve středu jsme se vypravili na celodenní výlet na běžkách, byl moc pěkný a při jízdách z kopce i zábavný. Ke konci lyžařského výcviku na sjezdovce prosvítaly kameny, tráva a hlína, ale dalo se tam jezdit dobře. Také jsme se seznámili s učni z Kolína, užili jsme s nimi plno zábavy. Při odjezdu domů se nám vůbec nechtělo a zůstali bychom tam klidně o týden déle. Lyžařský výcvik jsme si užili a odvezli jsme si pěkné zážitky a vzpomínky.

(Lucie Krausová)


10. ledna se 14 žáků naší ZŠ vydalo na týdenní lyžařský výcvik na horský hotel Stráž. Všichni účastníci se sešli v Jablonečku na náměstí a po odložení zavazadel do auta (to nám je vyvezlo na hotel), jsme se vydali vzhůru do kopce. Po zdolání nekonečného stoupání jsme se ocitli u hotelu. Neváhali jsme a vypravili se na poznávání pokojů. Ubytování se nám hned zalíbilo a začali jsme s vybalováním. Aniž bychom tuto činnost dokončili, přišel pan učitel se zprávou, že se jde na běžky. Všichni byli utahaní a nikomu se po vyšplhání na Stráž nechtělo, ale co se dalo dělat. Nakonec, když jsme se vrátili, se všichni cítili výtečně. Další dny byly vcelku stejné. Ráno snídaně, kde nás čekaly švédské stoly, dopoledne sjezdové lyže, v poledne oběd, který neměl chybu a poté odpočinek. Po něm výlet na běžkách, po návratu svačina a besedy a hry. Dále následovala večeře a malá chvilka volného času na seznamování s ostatními lidmi v hotelu. Změna nastala ve středu, kdy jsme se vydali na celodenní výlet na běžkách. Vyrazili jsme ráno ze Stráže na Rezek, dále na Dvoračky a zpět. Cesta proběhla bez problémů, hodně jsme se při ní nasmáli. Další dny probíhaly jako ty předešlé, zpestřil je však např. biatlon, slalom a pekáčování. V sobotu, když nastal čas návratu, se nikomu domů nechtělo.

(Lucie Hážová)

Skip to content