Vyučování z domova

Vážení rodiče a žáci první třídy,

místo usednutí do lavic po jarních prázdninách máme po dobu uzavření školy možnost si vyzkoušet domácí vzdělávání a práci s počítačem nejen ve škole.

Pro Vás, rodiče, je to velmi náročná situace, proto bych Vám ji ráda aspoň částečně ulehčila. Není cílem, abyste děti učili nové věci, ale bylo by dobré, aby úplně nezapomněly to, co se již naučily. Stačilo by, kdyby Vám každý den několik minut nahlas četly ze slabikáře cokoliv z toho, co již máme za sebou. Do zvláštního sešitu mohou každý den opsat (psacím písmem) dvě věty rovněž z probrané části slabikáře. Kdykoliv a při jakékoliv činnosti s nimi můžete procvičovat sčítání a odčítání do 10 nebo jim dávat jednoduché slovní úlohy ze života. Záleží jen na Vás, kolik času můžete a chcete této činnosti věnovat.

Pokud jste ochotni pustit dětem Váš počítač, najít příslušnou stránku, ukázat jim, jak mají postupovat, a nechat je nějakou dobu samostatně pracovat, osvědčily se mi webové stránky www.rysava.websnadno.cz, kde najdete procvičování ze čtení, matematiky a prvouky. V levém sloupci jsou uvedené jednotlivé předměty a po kliknutí na konkrétní předmět se na horní liště objeví jednotlivé třídy (ne všechny předměty jsou pro všechny třídy) a musíte kliknout na 1.

Máte-li možnost a jste-li ochotni, mohu s dětmi v předem dohodnutém čase pracovat prostřednictvím Skype.

Kdykoliv mě můžete kontaktovat prostřednictvím školního e-mailu: maresova.o@skolaroztoky.cz.

Abych Vás nezahlcovala a děti měly zpestření, pošlu Vám příští týden nabídku jiných webových stránek vhodných k procvičování.

Moc děkuji za spolupráci, přeji trpělivost a těším se, doufám, že brzy, s dětmi na shledanou opět ve škole.

Olga Marešová, třídní učitelka

Skip to content