Informace pro čtvrťáky a jejich rodiče

VÁŽENÍ RODIČE, MILÉ DĚTI,

chtěla bych Vás informovat o tom, jak bude probíhat výuka od 25. 5. 2020.

1)VÝUKA VE ŠKOLE (pro 9 žáků)

V pondělí 25. 5. se žáci sejdou před školou před 7.30 hod., čtvrťáci mají určené místo ke shromáždění vedle septiku 😁. Nechoďte zbytečně brzy, neběhejte po školním pozemku. Prosím, již při příchodu a čekání na učitele dbejte na obecná pravidla chování (nasazená rouška, rozestupy – rodiče děti poučí, ve škole na to znovu žáky upozorním).

Žáky si před školou vyzvednu. Dále se budeme řídit dle časového rozpisu výuky a přestávek, který si můžete prohlédnout v příloze. Rozpis byl sestaven tak, aby se žáci jednotlivých skupin během dne nepotkávali. Pod rozpisem je uveden rozvrh hodin, aby děti věděly, které předměty si mají na daný den připravit.

Dále nosit klasicky: penál, žákovskou knížku, notýsek, svačinu, kartičku na oběd (kdo bude chodit – jistě již máte zajištěno) + 2 roušky se sáčky. V pondělí nezapomenout čestné prohlášení (kdo ještě nedodal).

2)DISTANČNÍ VÝUKA = NA DÁLKU (pro 4 žáky)

Vzhledem k tomu, že ve škole již bude probíhat výuka nového učiva, tak vám čtyřem doma zůstávajícím žákům budu toto nové učivo zasílat v okně pro 4. třídu jako dosud. Budu se snažit vše připravovat tak, abyste tomu porozuměli a řádně si vše procvičili, ale bude již potřeba větší pomoci rodičů.

Tímto bych rodiče chtěla požádat, abyste několikrát týdně s dětmi nahlíželi na webu školy do okna pro 4. třídu a při učení jim byli nápomocni. Paní učitelka Vanclová též bude zasílat úkoly z angličtiny (ve 2. polovině týdne).

Zároveň bych Vás chtěla poprosit, abyste mi dali vědět na můj mail lukesova.p@skolaroztoky.cz, zda máte možnost doma (v práci) tisknout, poněvadž bude potřeba žákům občas zasílat pracovní listy k vytisknutí a vypracování. Pokud tuto možnost nemáte, pak vám vše vytisknu ve škole a vy si to budete v námi domluvený den a čas vyzvedávat. Každopádně si již v 1. týdnu budete muset vyzvednout III.díl matematiky plus další věci. Navrhuji jakýkoli den v 7.15 hod. Je tu i možnost během odpoledního provozu školy (u paní družinářky). Je ale třeba dát alespoň den předem vědět (z organizačních důvodů).

Vypracované pracovní listy, matematiku… mi budete též nosit ke kontrole (opět se na čase domluvíme).

Je mi líto, že Vaše děti do školy nemohou a že nyní ta tíha učení bude hodně na Vás. Je to však potřeba, aby při nástupu do 5. třídy byly děti v učení stejně daleko.

Pokud bude nějaký problém, určitě se mnou komunikujte (nejlépe mailem).

Děkuji za pochopení a přeji Vašim rodinám hodně zdraví.

Petra Lukešová

Skip to content