Informace k nástupu do školy 25.5.2020

Ahoj, námořníci 1. třídy, dobrý den, vážení rodiče!

Na vyučování ve škole se přihlásily téměř všechny děti, proto můžeme směle pokračovat podle plánu v probírání nových písmenek a zdokonalovat počítání do 20. Určitě budeme chodit i ven pozorovat přírodu, proto noste pohodlné boty.

Sejdeme se v pondělí 25. května. Žáci musí mít na obličeji roušky a shromažďovat se odděleně. Vy, námořníci 1. třídy, se v 7.30 shromáždíte na chodníku pod okny naší třídy a já si vás tam vyzvednu. Nepřicházejte zbytečně brzy a neběhejte prosím po zahradě. Do školy půjdeme společně tak, abychom se nemísili se žáky jiných tříd. V šatně se přezujeme a při příchodu do třídy si umyjeme ruce mýdlem a ošetříme dezinfekcí. Totéž musíme udělat po každé návštěvě toalety a smrkání či kýchání. Ve třídě roušku mít nemusíme, ale při každém opuštění třídy nebo sezení ve skupinkách si ji musíme nasadit.

Všechny třídy mají přesně rozepsané přestávky, délku jednotlivých vyučovacích hodin, odchod na oběd a odpolední pobyt ve škole tak, aby se žáci ve společných prostorách nepotkávali. Naše vyučování končí každý den v 11.30 a potom odcházíme na oběd. Po obědě vás (kromě těch, které si vyzvednou rodiče) odvedu do školy a předám paní asistentce. Rozpis výuky je v příloze. Pravidla musíte dodržovat, jinak byste do školy nemohli chodit.

Sedět budete každý ve své lavici, u které budete mít tašku, na věšáček si pověsíte svůj ručník a do lavice dáte krabici s kapesníky.

V pondělí si každý přineste: podepsané čestné prohlášení, čistý ručník, 2 čisté roušky s čistým sáčkem na ně, podepsanou krabici papírových kapesníků (nebo ubrousků), slabikář, pracovní sešity, penál, vyplněné pracovní listy za dobu vyučování doma, kartičku na oběd a nezapomeňte na svačinu, do oběda bude daleko.

Mimo zaměstnanců školy a dětí, které byly do školy do 25.5.2020 přihlášeny, je do budovy školy ostatním osobám vstup zakázán.

Žáci, kteří nebyli přihlášeni na vyučování ve škole, se budou nadále vzdělávat doma. Každý den odpoledne pošlu rodičům emailem odkazy na látku, která byla ten den procvičována. Jednou za týden mi rodiče přinesou pracovní sešity a vyplněné pracovní listy ke kontrole – na termínu, místě předání a čase se domluvíme individuálně.

Moji milí malí námořníci, moc se těším na pokračování plavby na naší společné školní lodi.

Olga Marešová

Skip to content