PŘECHÁZÍME NA Microsoft Teams :-)

Milí rodiče a milí žáčci,

vzhledem k nepříznivě se vyvíjející situaci, budou školy i nadále uzavřené. Proto jsme hledali další možnosti, jak lépe zvládnout domácí výuku. Není vůbec jednoduché takto se vzdělávat doma i proto, že ode mě nemáte takovou zpětnou vazbu jako ve škole. Nekontroluji a nehodnotím Vám Vaše práce, protože je jednoduše nevidím.

Nový program Microsoft Teams nám umožní mnohem lepší spolupráci i kontrolu některých zadání, které mi budete moci zpět odesílat a také mě upozorňovat na plnění všeho, co Vám připravím. Skvělé je, že si budeme moci psát, chatovat i bez pomoci rodičů, jen co se naučíte s programem pracovat. I když to možná zpočátku bude vypadat složitě, ničeho se nebojte, uvidíte, že si práci tímto způsobem rychle osvojíte.

Pro začátek mám na Vás tyto úkoly:

  • přihlásit se podle pokynů, které se objeví během dnešního večera na hlavní stránce školy, do Teamsů
  • při rozkliknutí článku Přivítání 4. ročníku máte vpravo nahoře obdélníček Odeslat. Po přečtení mi jej odešlete zpět jako odpověď, že jste přečetli.
  • napsat mi v Teamsech na chat, najdete jej v levém sloupečku. Napište mi (adresa: krizkova.s@skolaroztoky.cz), jak se Vám vede, a zda jste vše zatím pochopili, i co se týká přihlášení do tohoto programu Teams.
  • Dále si zkuste cvičně vyplnit pracovní list v ČJ, který Vám zadám během víkendu.

To vše mi stačí do středy.

Úkoly Vám napíšu tento týden ještě i na stránky školy, ale od příštího týdne už bychom měli pracovat pouze v Teamsech. Mockrát děkuji za trpělivost i shovívavost, nikdo si tuto situaci dobrovolně nevybral a i my se snažíme zvládnout vše, co nejlépe alespoň s pomocí těchto možností. Moc dobře vím, jaké je vzdělávat děti doma, vzhledem k tomu, že mám ještě tři děti školou povinné. Dost často je to boj..  😀 Držte se a hodně zdraví všem. Třídní učitelka Silvia Křížková  🙂

Skip to content