Adéla Tabulková

Na základní školu v Roztokách u Jilemnice jsem chodila v letech 2003-2012. Jelikož jsem měla hrozně ráda angličtinu a vždy jsem se chtěla do Anglie minimálně podívat, při nejlepším se tam rovnou odstěhovat, tak výběr střední školy byl u mě jasný. Začala jsem studovat obor Cestovní ruch v Lomnici nad Popelkou, kde jsem si ale bohužel moc nesedla se svými spolužáky a stala jsem se obětí šikany. Proto jsem přestoupila na obdobný obor, a to Hotelnictví a cestovní ruch, do Nové Paky, kde jsem úspěšně v roce 2016 odmaturovala.

Po škole jsem si vybrala v Praze agenturu Au pair, kam jsem jela ještě společně s kamarádkou, která se taky rozhodla pro tuto práci. Agentura mi vybrala rodinu a v září 2016 jsem odjížděla.

Rodina bydlela v Haslemere, zhruba hodinu a půl od Londýna. Ze začátku jsem u nich byla moc spokojená, všechno bylo fajn. Měla jsem na starosti 4 kluky. Jmenovali se Barnaby, Archie, Digby a Monty. Barnaby byl ještě miminko, když jsem k nim přišla, v podstatě jsem ho vychovala a vše naučila, dokonce mi říkal i mami. Postupem času se ale rodina začala „vybarvovat“ – téměř vše nechávali automaticky na mně, byl problém i ohledně financí apod. To mě utvrdilo v tom, že je na čase změnit buď rodinu nebo celkově práci. A tak se taky stalo. Po roce a půl jsem se odstěhovala ke svému tehdejšímu příteli a začala pracovat v hotelu v Kingstonu.

Zhruba po 3 měsících se však hotel zavíral, v krátkém čase jsem 2x měnila zaměstnání. Nakonec se na mě usmálo štěstí a nastoupila jsem do práce, která mě naplňuje a dělám ji v podstatě doteď. V domovu pro seniory Mayfield house, který se nachází ve vesničce Hersham, jsem začínala na pozici “carer”, což znamená, že jsem se o všechny starala. Později jsem se vypracovala až na pozici “team leader”, kdy jsem měla na starost už i medikamenty a velela jsem celé skupině spolupracovníků.

Doba covidu mi ukázala domov i z jiné stránky, nebyla jsem spokojená se zacházením s covid pacienty apod., proto jsem se rozhodla jej po dvou letech opustit. Našla jsem si stejné uplatnění, jen v jiném zařízení na druhé straně města. Zde pracuji již téměř 3 roky a opět jsem se vypracovala z pozice „carer“ na „team leadera“.

S nynějším přítelem žijeme ve Walton on Thames Hersham zhruba 20 minut vlakem od Londýna. Je to velice klidné a tiché městečko, v podstatě už vesnička. Raději bych byla v nějaké rušnější části, ale přítel zde má taky práci, je tu spoustu míst vhodných na procházky, obchody, mám tu už své kamarády a vše je v podstatě blízko. Prozatím tedy neplánujeme stěhování ani návrat do České republiky, protože se mi v Anglii stále moc líbí.

Skip to content